Geschiedenis van Trouwringen

Romeinen

Om bij de oorsprong van de trouwring te komen, moeten wij ver terug in de tijd. We gaan terug naar de tijd van de Romeinen. Zij gaven iedere ring een specifieke betekenis aan een van de goden die zij aanbeden. De ringvinger is verbonden met de god Apollo. Hij werd gezien als de reddende god en later god van de liefde.

Vena Amoris

De Romeinen geloofden in de 'Vena Amoris'. De letterlijke vertaling hiervan is 'de Ader van de Liefde'. Volgens deze ideologie liep er een ader van het hart rechtstreeks naar de linker ringvinger. De associatie met liefde kwam doordat de Romeinen deze vinger verbonden met de god van de liefde Apollo.

Egyptenaren

De Egyptenaren maakten daarvoor al ringen van hennep, riet en andere planten die langs de oevers van de Nijl groeiden. Zij zagen de ronde vorm van de ring als een symbool van eeuwigheid en oneindigheid. 

Gouden Trouwringen

Tijdens de Middeleeuwen begon men grootschalig gouden trouwringen te kopen en raakte de term trouwringen steeds meer ingeburgerd bij alle klassen van de bevolking. Rond die tijd gingen er steeds meer bijgelovige verhalen rond. Zo zou de vrouw haar trouwring ten aller tijden om moeten doen, zodat ze haar man niet zou verliezen. Een trouwring die brak zou een drama zijn. Dit betekende namelijk dat zowel de man als de vrouw vroegtijdig zouden komen te overlijden.

Aan welke hand draag je de Trouwring?

Tegenwoordig dragen de meeste mensen hun trouwring nog steeds aan de linkerhand. Sommige geloven schrijven voor dat de trouwringen aan de rechter hand moet worden gedragen. Anderen vinden een ring aan de linkerhand niet zo fijn zitten. Hier kun je uit opmaken dat het voor ieder persoon verschilt

 

Symbool van de Trouwring

Bij het dragen van een trouwring geven de bruid en bruidegom elkaar een officiële belofte van eeuwige trouw binnen het huwelijk. De ronde vorm van de trouwringen staat symbool voor oneindigheid en betekent dat jullie de bruid en bruidegom voor altijd met elkaar zullen blijven.

Ontdek Het Trouwhoekje

Voor alle informatie en inspiratie kom je gerust naar de Sialia Shop. Onze trouwexperts staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van jullie trouwringen. Er is ontzettend veel keuze en je hebt natuurlijk baat bij goed advies. Daarom staan onze medewerkers bekend met het nemen van hun tijd om jullie zo goed mogelijk te helpen. Wij zien jullie graag! 

laden...

Informatie

Algemene Voorwaarden 

Privacyverklaring

Veelgestelde Vragen

Sialia Reparatieservice

Klantenservice

Wij helpen je graag!

Neem direct en heel gemakkelijk contact met ons op, via e-mail, telefoon, messenger of via social media op Sialia.nl.

+31 (0)20 334 3327

info@sialia.nl

Sialia Store

Kom langs in de Sialia Store

Winkelcentrum Oostpoort

Waldenlaan 8a

1093NH

Amsterdam

  • Sialia Facebook
  • Sialia Instagram
  • Sialia Twitter
  • Sialia YouTube
© 2020 by Sialia Amsterdam

ONTVANG 10% KORTING & DE SIALIA NIEUWSBRIEF